Mega ulækker kage

Før påske skrev jeg i dette indlæg, at min søns fødselsdag var nært forestående.

Han fyldte 4 i påsken og vi fejrede dagen med balloner, masser af gæster og en spidermankage, som bestemt ikke ville nå langt i bagedysten, men som glædede 4-årige Stormy. Han har fuldstændig styr på hvordan Spiderman skyder spindelvæv, men skæv kage og chokoladeglasur skænker han ikke en tanke.

Det gjorde til gengæld Mikkel fra børnehaven.

I Stormys børnehave er fødselsdagsproceduren, at forældrene kommer forbi med kage eller lignende på en forudbestemt dag. Hele stuen fejrer så fødselsdagsbarnet med sang og højt hurra efterfulgt af kagespiseri i stille og roligt samvær med den respektive stues børn. Fint for mig, så undgår vi Jerusalems ødelæggelse i stuen.

Det var ret hyggeligt, de 15-18 minutter, at sidde som tilskuer i en in-yer-face-forestilling i Snurretoppen og snakken gik lystigt derudad. Børn kan jo være finurlige, nuttede størrelser, med kloge meninger om alt.

Kagen jeg havde medbragt var en chokoladekage eller kakaokage om man vil. Ikke spiderman-kagen som på billedet. Den kommer vi til. Den kage, jeg medbragte, udmærker sig dog ved at være tung og klæg og rent faktisk minde om en rigtig chokoladekage og så byder den på en vældig masse snask.

Mikkel, en snaksalig og aldeles rar lille gut slubrede glad og frejdigt chokoladesnaskeriet oven på kagen i sig, hvorefter han pludseligt løftede hovedet og med nedadvendte øjenbryn skulede ondt på mig.

Mikkel:”Er der marcipan i den her kage?”.

Mig: “Nej, hø hø, det er der godt nok ikke, Mikkel. Det er jo en CHO-KO-LADE-KAGE.” (Blot en lille smule nedladende og ret meget bedrevidende)

Mikkel: “Ok, men hvad er det SÅ,  der smager så MEGA ulækkert? ”

Mig: “A hva’ be hva”. Host Host. Kage galt i halsen efterfulgt af grineflip sammen med én af de hårdtarbejdende pædagoger.

Så kunne jeg lære det og sådan gik det til, at jeg, bedst som jeg troede, jeg rockede chokoladekagemestertitlen, blev revet ud af chokoladekagedrømmen.

Jeg vil nu alligevel anbefale denne kage, hvis I mangler en kage til større forsamlinger i alderen over 6. Den er nem og overskuelig og den kan jazzes med alverdens pynt ovenpå den obligatoriske snask, man under ingen omstændigheder må være nærig med.

Opskriften får I hér. Jazz efterfølgende.

Jazz

  • friske bær
  • toffefee
  • Chokoladebar bites
  • smarties
  • knust oreos
  • snolder i det uendelige
  • En blanding af ovenstående. Men giv den maks Jazz

Stormys spidermankage var i øvrigt en god blanding af egne input og følgende opskrifter:

-Lagkagebunde. Bagt et par weekender i forvejen opbevaret i fryseren. Du gider ikke, at stresse over en kage, som er for varm at skære igennem og dermed giver kagefnuller fremfor kagebunde.

-Nem rabarbermousse. Baseret på denne opskrift. Jeg havde taget bær op fra fryseren, da jeg i et lyksaligt øjeblik huskede, jeg havde min mors lækre rabarberkompot færdigkogt og klar til at agere sylt i moussen. Tilbage i fryseren med alle bær. Alt syltetøj går.

-Odense figurmarcipan , som låg til kagen. De havde desværre ikke et færdigrullet låg. Men denne type fondant med marcipan er elastisk og nem at rulle ud. Og så smager den ikke af fondant.

-En håndfuld makroner

-En håndfuld hakket chokolade.

-Smeltet chokolade

-Lidt ekstra kompot.

-en spidermanfigur fra værelset, hvis I er så heldige, at ikke kan finde den. Det havde jeg svært ved.

Bundene smurte jeg med rabarberkompot. Dryssede på den nederste bund makroner og sprøjtede mousse på. Næste bund fik ligeledes mousse og et rundhåndet drys hakket chokolade. Sidste bund blev beklædt af et rødt marcipanlåg samt et chokoladespindelvæv af smeltet chokolade. En frysepose med et lille hul i hjørnet, gør sig helt fint til denne type spindelvæv. Kagen toppes med Spiderman.

Seriøst en taknemmelig kage. Sød, syrlig og frisk med en smule bid

Velbekomme.

Kh Sab.

Note til Mikkels mor: Mikkel ønsker sig hverken chokoladekagen eller spiderman-kagen til sin fødselsdag. Han er nemlig ikke så vild med marcipan.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *