DIY: Nordlux Scorpius hack

Indlægget indeholder reklamelinks*

I min repost om lamper, som du kan se lige hér, lovede jeg en DIY på de Nordlux lamper, vi endte med at hænge op i vores entré. Jeg ledte forholdsvis længe efter de rigtige lamper til trappeopgangen og de var svære at finde. Dels fordi, der var en del præferencer in mente, men bestemt også fordi, jeg blev en smule pengestædig. Der er mange smukke lamper derude, men også mange dyre lamper og en gang i mellem må man sætte foden ned. Noget med cost-benefit som A ret ofte forsøger at belære mig om. Hey, det lykkedes.

Er jeg tilfreds? Tjaa, det er i hvert fald godt nok for nu og sådan er det ofte hos boligentusiaster. En ny idé melder hurtigt sin ankomst, ligeså gør grå hår ved respektive bedre halvdele. Mit råd: involver dem så lidt som muligt i udvælgelsen og processen i det hele taget og sørg for at din argumentation er skarp, når du plæderer for nye tiltag. Trust me. Jeg taler af erfaring.

Tilbage til Nordlux. Valget faldt på Nordlux Scorpius*. En billig (147 kr), funktionel lampe, som ikke gør meget væsen af sig, men i en hacket version, naturligvis.

Nordlux Scorpius hack

Min idé var at lampen skulle fremstå mere industriel i sit udtryk og rumme tidens messingtendens, som jeg stadig har en svaghed for. Lampen skulle derfor spraymales messingfarvet indvendig og man skulle kunne se det indvendige af lampen, hermed den industrielle del.

Jeg anskaffede mig først følgende:

  • En Nordlux Scorpius lampe
  • Et par skruetrækkere
  • malertape
  • spraymaling  farve: 0565 Multona Autolack. Alverdens farver kan selvfølgelig bruges.
  • avispapir til afdækning
  • En sort poscatusch eller sprittusch

Fremgangsmåde

Skru beskyttelsespladen af. Den er ikke længere interessant, hvis man, som jeg, ønsker en industriel stil.

Skru derefter fatningen af.

Hér skal du have fat i skruen på bagsiden af lampen. Jeg skruede fatningen af, fordi, jeg ikke ønskede at ledningerne og muffen skulle være synlige. De skulle vendes om, så jeg kunne gemme dem bag fatningen.

Lidt omstændigt, men ladsiggørligt.

Billederne giver forhåbentlig et mere tydeligt praj.

Muffen skrues af metalholderen.

Metalholderen er ikke interessant længere. Dens eneste funktion er at holde muffen fast. Væk med den.

Efterfølgende har man en fatning tilbage med muffe og den metaldims ( i mangel af bedre teknisk ordforråd), som igen kan skrues fast på lampen.

Lampemuffe

Vend den således at muffen vender op ad og dermed gemmes bag selve lampefatningen.

Voila.

Herefter tapes lampen til udvendigt med malertape. Husk at kanterne skal være 100% skarpe, for at resultatet bliver bedst.

Spray efterfølgende lampen ad flere omgange. Lad spraymalingen tørre ind i mellem lagene, så malingen ikke løber. Det orker du ikke. Trust me.

Lange jævne strøg. Begynd et stykke fra lampen og spray så frem og tilbage. Tålmodighed er en dyd, når man arbejder med spraymaling.

Ret eventuelle småskavanker med en sort poscatusch, så lampen står fuldstændig skarp tilbage.

Til sidst monteres lampen fast på lampeudtaget i væggen.

Nordlux scorpius

Alt i alt en fornuftig løsning.

Rigtig god tirsdag.

Kh Sab

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *