Forspiring i påsken

Hvad skal I lave i påsken?

I skal da forspire lidt grøntsager til haven. Jeg tror i hvert fald, jeg lokker ungerne med på min idé. Så går lidt af tiden med det. Jeg glæder mig altid til ferierne, men af en eller anden grund glæder jeg mig ofte efter påbegyndt ferie til, at jeg skal på arbejde igen.

Denne påskeferie skal være anderledes og den skal udfyldes med så meget som muligt, vi alle nyder godt af.

Altså forspiring. Om ikke andet må de børn bestikkes med påskeæg.

Normalt, når jeg forspirer vil entusiasmen ingen ende tage – i begyndelsen. Der bliver købt stort ind af frø, som regel alt for stort ind og kort tid efter invaderes samtlige vinduer af plasticpotter med snart begyndende spirer. En skøn proces, desværre dog også en proces, jeg ofte mister interessen for, på det tidspunkt, hvor jeg IKKE må miste interessen.

Det skal OGSÅ være anderledes i år, for jeg har bestemt mig for følgende tre benspænd:

  1. Jeg behøver ikke at spire samtlige frø i poserne, hvis det virker som over kill. Det gør det ofte, når man har købt 7 forskellige typer tomater og spirer samtlige frø fra alle poser. Frø kan gemmes, hvis de gemmes tørt og koldt i køleskabet.
  2. Jeg må maks vælge 6 afgrøder eksklusiv kartofler. Den bliver svær.
  3. Jeg dropper mine tårnhøje ambitioner om først at støbe og bygge højbede og om at indrette en fransk klassisk køkkenhave med buksbomhække og diverse espalier. Æstetikken skal ikke være i højsæde, denne gang. Det skal afgrøderne. Desuden kommer jeg som regel aldrig rigtig i gang, når jeg i slut marts først skal i gang med at planlægge en hel køkkenhavetegning. Det bliver i øvrigt i denne afdeling, jeg graver et par meter fri.

Jeg tror på, det kan gøres meget mere enkelt, end jeg ofte ender med at gøre ting. Man kommer garanteret langt med relativt få kvadratmeter jord og denne artikel fra Haveselskabet.

Er I på?

Rigtig god påske.

Kh Sab

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *