En ‘Jazz din aftensmad-kategori’

‘Hvad med en ‘jazz din aftensmad-kategori? ‘skrev min veninde en dag på messenger.

Jeg havde nogle dage forinden ytret lidt blueslige bebrejdelser over bloggen. Lidt om ulemperne ved at føle, man begynder forfra. Lidt om tiden jeg mangler, men så gerne vil tage mig. Lidt om mangel på idéer.  Hun ramte derfor plet med sit forslag, for hun kender mig godt. Det er ofte dér, jeg ender, altså med at jazze aftensmaden. Det er i det hele taget ofte, dér, der er meget at hente i en presset hverdag.

Det er min klare favorit at hitte på madidéer og arrangere madplaner til fødseldage og middage med gæster, men begge seancer er der desværre for få af. Når det kribler i fingrene og på smagspaletten rundt regnet 24 timer i døgnet alligevel, ender jeg ofte med at katalysere madentusiasmen over i aftensmaden i stedet.

Noget med de små glæder i hverdagen, I ved.

Derfor nu til Jazzzzzz

I form af en frisk sprød rødkålssalat som tilbehør til den flæskesteg, vi skal have i aften.

Den er kæmpe stor, så der bør være til 3 dage plus madpakker, mindst.

Flæskesteg med the lots. Steg eventuelt efter Janes opskrift.

Jazz: rødkålssalat i en skål for sig

(Man er ikke interesseret i en sovset variant.)

Ingredienser:

-4-500 gr. rødkål skåret fint, gerne på mandolinjern

-Et halvt granatæble

-En dusk mynte

Slå granatæblekernerne ud over rødkålen. Hak mynten og bland det hele godt.

Honningmandler:

-50 g. mandler

-1 spk. honning

-et drys salt.

Smid mandler, honning og salt på panden. Lad det koge op og lad mandlerne blive gyldne. Tag dem af og køl dem helt ned på bagepapir.

Dressing:

-3 spk. olivenolie

-1 spsk. balsamico. Her er du interesseret i en tyk, sødlig variant med nogle år på bagen

-et drys salt

Bland det hele sammen i en skål og drys hakkede honningmandler over.

Velbekomme.

Kh Sab

Ps. I morgen tager vi flæskesteg igen. Hvis sværen er blevet blød, skæres den af. Kommes på køkkenrulle og i mikroovnen til den igen er sprød. Kartoflerne brases til.

I overmorgen: Flæskestegsburgere. Køb bollerne, det er onsdag. Køb eventuelt også, en lille pose flæskesvær, hvis det sprøde element mangler. Svær har det med at forsvinde på forunderlig vis.

Mere flæskesteg? Frys resten ned. Du orker alligevel ikke mere svinekød denne uge. Brug det som tilbehør til en anden dag med bras, til pitabrød eller som topping på en salat. Hak dermed kødet og rist det på panden med dit foretrukne krydderi. 

Now, that’s køkkenflow.

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *