Repost: Lamper

Indeholder reklamelinks

Lamper i gangen

På daværende blog, bloggede jeg en overgang ret meget om lamper. Lamper til den gang/entré, vi i januar 2017 gik i gang med at renovere her hjemme.

Nu, et år efter, er vi stadig ikke færdig med den gang. Men vi er der næsten. Så meget næsten at venner og familie ser en forholdsvis færdig gang, når de træder indenfor. Også så meget næsten, at jeg ikke har kunnet dy mig for at pimpe den en smule, men åbenbart også så meget næsten, at vi ikke bliver sådan rigtigt meget færdig med den gang.

Og det er ærgerligt, for hvor svært kan det være at færdiggøre et projekt, når man er så tæt på og hvorfor er det, man ikke kan tage sig sammen til at få det sidste fuldført? Finish is everything. Ikke desto mindre går det langsomt med de sidste detaljer.

Lamper har vi dog fået hængt op og i sin tid i dette indlæg hér, var det netop lamper, jeg bloggede om.

Disse lamper var i mine tanker.

Og det hér var mine kommentarer til lamperne:

1/ Gubis Bestlite– altid brugbar og en evig klassiker.

2/ Nordlux Scorpius også en klassiker efterhånden, måske først og fremmest på grund af prisen. (147 kr.) Jeg ser virkelig ofte denne væglampe hænge på husmure rundt omkring. Tjaa- måske, man kunne jo altid hacke den. Det tænker jeg lidt over.

3/ Nordal Globe Wall lamp, matt brass.

4/ H. Skjalm P Wall lamp

5/Bloomingwille Wall lamp Gold Metal

6/Design by us Ballroom The wall fundet hos Homeish, en ret lækker webbutik, faktisk. Tjek den ud.

Dengang havde jeg desuden disse præferencer:

  • Væglamperne må ikke tiltrække sig for meget opmærksomhed. De må ikke have for mange opsigtsvækkende finurligheder på sig, som ovenstående pilfingre ikke kan modstå. Der må altså ikke være for meget bling bling eller dingeling.
  • Væglamperne må ikke rage for langt ud i rummet. Væglamperne skal som nævnt monteres på et tæt trafikeret område og her mener jeg virkelig tæt, da man kan strejfe lamperne, hvis man vil, op og ned ad trappen.
  • Væglamperne skal selvfølgelig passe til den resterende indretning i gangen, men “passe til” kan betyde flere ting. Det kan betyde, at man holder lampen i en af nuancerne, som ellers er til stede i gangen. “Passe til” kan også betyde, at væglampen får lov til at stikke af, altså at den eventuelt holdes i en anden farve end de nuancer, der ellers er til stede i gangen. At den så at sige tilfører rummet kant, et lidt fortærsket udtryk.  “Passe til” kan også betyde, at man vælger en lampe i et gennemgående materiale, som ellers er til stede i gangen. I mit tilfælde kunne det være messing.
  • Væglamperne skal være ens. Ikke noget med trip,trap træsko her og ikke noget med lamper forskudt med mindre, de skal hænge i større klaser, hvilket de ikke skal i vores gang.
  • Lamperne behøver ikke at skrige: “kom og ta’ mig” til indbrudstyvene, så PH og Arne dúr ikke, desværre. De to herrer holder ellers altid efter min mening.
  • Lamperne må gerne være forholdsvis klassiske at se på. Igen, for meget bling bling og dingeling kalder på hurtigere udskiftning.  Jeg er bestemt glad for wouw-effekt, men det er altid den, jeg først udskifter igen og det kan blive en dyr fornøjelse, særligt hvis A bestemmer sig for at farve de grå hår, jeg efterhånden har givet og stadig giver ham.

Hvad endte jeg så med?

Jeg endte med nr 2. Nordlux Scorpius ,men jeg hackede den en smule.

Her er resultatet:

Lamper

En nærmere beskrivelse på “Hackningen” samt en DIY følger snarest.

Kh Sab

Hvad tænker du?

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *